Френският шампион Пари Сен Жермен играе при в първи двубой

...
Френският шампион Пари Сен Жермен играе при в първи двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Пари Сен Жермен 1:1 Тулуза, старт на втората част

Френският първенец Пари Сен Жермен играе при в първи дуел от 22-ия кръг на Лига 1. Бранко ван ден Боомен откри в 20-ата, само че Ашраф Хакими изравни в 38-ата минута. Срещата на „ Парк де Пренс “ може да я наблюдавате в директно предаване по NOVA SPORT

Парижани са водач в класирането с 51 точки, с пет пред втория Олимпик Марсилия, до момента в който Тулуза е 12-и с 29 пункта.

Наставникът на ПСЖ – Кристоф Галтие, има някои кадрови проблеми в състава си, откакто две от огромните звезди – Неймар и Килиан Мбапе, ще пропуснат днешния мач поради разнообразни травми. Преснел Кимпембе и Серхио Рамос също са навън поради контузии, до момента в който Марко Верати е осъден поради аления си картон против Реймс.

Лионел Меси води офанзивата на парижани в днешния дуел, до момента в който за гостите титуляр е някогашният полузащитник на Левски Стайн Спиерингс.

/ /

Срещата започва в умерено движение, като парижани владееха повече топката, само че действителни рискове пред вратата на Максим Дупе липсваха.

Лошите вести за наставника на ПСЖ - Кристоф Галтие, се усилиха в 14-ата минута, когато се наложи да бъде осъществена насилствена промяна. Ренато Санчес се контузи и напусна терена, като беше сменен от 17-годишния Ел Шадай Битшиабу.

В 17-ата минута Витиня се пребори за топката пред наказателното поле на Тулуза и комбинира с Фабиан Руис отляво в пеналтерията, а испанецът мигновено стреля с левия крайник, само че над вратата.

Три минути по-късно гостите шокираха парижани и откриха резултата с първата си действителна голова опция. Марко ван ден Боомен стреля доста хитро от пряк свободен удар сред недобре подредената стена от страна на Джанлуиджи Донарума и топката попадна в долния десен ъгъл на италианския пазач, който към този момент беше тръгнал в противоположната посока и нямаше какво да направи - 0:1. 

В 28-ата минута Уго Екетике стреля в наказателното поле след подаване от десния фланг и леко безредие, само че бе прекомерно слаб, за затрудни Дупе.

ПСЖ подвигна оборотите и като по знамение не изравни резултата в 34-ата минута. Лионел Меси центрира от корнер в наказателното поле, където Маркиньос скочи, само че не съумя да играе с топката, която се отби от далечната греда на гостите. След това тя попадна в Данило Перейра, който обаче не съумя да уцели опразнената врата от границата на вратарското поле.

Две минути по-късно Тулуза обаче означи във вратата на Донарума за повторно, откакто Ван ден Боомен центрира от свободен удар на първа греда, където Антони Руо отклони към далечната с глава, а там Фарес Шаиби бе пропуснат и заби топката с глава, само че попадението беше анулирано вярно поради засада на крилото на гостите.

В 38-ата минута ПСЖ съумя да възвърне равенството след момент талантливост от страна на Ашраф Хакими. Карлос Солер комбинира с десния бек. Той влезе във вътрешността, огледа се и нанесе вълшебен изстрел от отдалеченост, който не остави шансове на Дупе и топката влетя неспасяемо в горния му десен ъгъл за 1:1.

It's half-time with a tied score. ⏸ I 1-1
— Paris Saint-Germain (@PSG_English)
LIVE |

0:1 Бранко ван ден Боомен 20'

1:1 Ашраф Хакими 38'

Лига 1, 22-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

This is our starting XI for!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР