Френският президент призова днес за спиране на военните действия в

...
Френският президент призова днес за спиране на военните действия в
Коментари Харесай

Макрон настоява зa спиране на военните действия в ивицата Газа по хуманитарни съображения

Френският президент прикани през днешния ден за прекъсване на военните дейности в линията Газа по филантропични съображения, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 755
Макрон насочи апела си в Брюксел, след края на срещата на водачите на страните от Европейския съюз.

" Ние изцяло признаваме правото и законната воля за битка с тероризма. Готови сме да помогнем. Според нас обаче цялостната обсада, безразборните бомбардировки и вероятността за огромна сухопътна интервенция надали ще подсигуряват дължимата отбрана на цивилното население. Спирането на военните дейности по филантропични съображения в този момент е потребно, с цел да може да бъдат предпазени хората на място, които са подложени на бомбардировки ", посочи френският президент на конференция.

сподели също, че няколко европейски страни са склонни да образуват " филантропична коалиция " за оказване на помощ на цивилните в линията Газа и че сега по този въпрос текат договаряния с Кипър и Гърция, съобщи Ройтерс.

" Кипър може да стане база за филантропични интервенции ", разясни френският водач.

Макрон разяснява и срещата на унгарския министър председател с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, като сподели, че няма желание " да я осъжда ". В същото време той акцентира, че това не трябва да води до намаляване на поддръжката на Европейския съюз за Украйна.

" Няма безусловно никаква потребност да забраняваме на държавни или държавни ръководители да се среща с този или оня водач. Това, за което приканвам, е в обстановката, в която се намираме във връзка с Русия, тези двустранни контакти да не бъдат употребявани за договарянето на неща, които биха отслабили нашето единение ", акцентира френският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР