Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смята да направи труден

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смята да направи труден
Коментари Харесай

Макрон втвърди тона към неваксинираните, закани се да им направи живота труден

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че счита да " направи сложен живота на неимунизираните ".

В първото си изявление за годината пред френското издание " Паризиен " той акцентира, че няма по какъв начин да ги накара да се ваксинират принудително, само че от 15-и януари хората без ваксина няма да могат да вървят на ресторант, кафе, кино или спектакъл.

Изказването на президента провокира дискусия в Народното събрание, където таман бяха възобновени дебатите за въвеждане на имунизационен пропуск, като част от опитите да се възпре разпространяването на ковид в страната, съобщи Франс прес.

Заради създалата се дискусия в пленарната зала, ръководителят на Националното заседание прекрати дебатите, проточили се тази нощ. Малко преди този момент депутатите възобновиха разискването на законопроекта, откакто бяха прекратили изненадващо дебатите в нощта на понеделник против вторник.

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство също реагираха на думите на Макрон.

Лидерът на " Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон дефинира думите на Макрон като потресаващи. " Осъзнава ли какво приказва? СЗО приказва за увещание вместо за принуждаване, а той приказва за още по-голямо досаждане на неимунизираните. Това е потресаващо ", съобщи в туит той.

Според лидерката на Национален общ брой Марин Льо Пен един президент не би трябвало да приказва сходни неща. " Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и твърди, че желае да трансформира неимунизираните в жители второкласен. Макрон е неподобаващ за поста си ", съобщи тя.

Франция е измежду страните с максимален дял ваксинирани против COVID-19 - близо 90 на 100 от популацията е със приключен имунизационен цикъл. За достъп до публични места в страната се изисква документ за имунизация или отрицателен тест. Правителството обаче желае да отстрани втората опция на фона на бързото разпространяването на разновидностите Омикрон и Делта.

Пред " Паризиен " Еманюел Макрон отбелязва, че има предпочитание да се кандидатира за втори мандат, само че прибавя, че ще разгласи решението си, когато му пристигна времето, а в този момент желае да се концентрира върху ръководството на здравната рецесия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР