Френският президент Еманюел Макрон смята, че коментарът му за мозъчната

...
Френският президент Еманюел Макрон смята, че коментарът му за мозъчната
Коментари Харесай

Макрон: Страните в НАТО трябва да се събудят

Френският президент Еманюел Макрон счита, че коментарът му за " мозъчната гибел " на НАТО е послужил като потребен сигнал за събуждане на членовете на алианса. В четвъртък той се срещна с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и сподели, че стои зад думите си.

" Коментарът ми за " мозъчната гибел " на НАТО беше потребен сигнал, с цел да се обърне внимание на алианса ", сподели Макро.

На 7 ноември френският прездидент съобщи в изявление за сп. " Икономист ", че координацията в НАТО напълно се е разпаднала и алиансът се намира в положение на " мозъчна гибел ". Той сподели също, че Европа би трябвало да стартира да се възприема като независима геополитическа мощ, другояче " няма да управлява ориста си ".

Столтенберг и немската канцлерка Ангела Меркел показаха противоречие с оценката на Макрон за положението на алианса, напомня Ройтерс.

Днес френският президент изрази предпочитание европейците да са страна по бъдещото съглашение, което ще размени руско-американския Договор за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година след денонсирането му от Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР