Френският президент Еманюел Макрон се обажда на руския лидер Владимир

...
Френският президент Еманюел Макрон се обажда на руския лидер Владимир
Коментари Харесай

Френското външно министерство заяви, че Макрон се обажда на Путин предимно след молби от Зеленски

Френският президент Еманюел Макрон се обажда на съветския водач Владимир Путин най-вече след молби от украинския държавен глава Володимир Зеленски и постоянно в съгласуваност с нашите съдружници.

Това съобщи говорителката на френското външно министерство Ан-Клер Легендр в изявление за RTVI в събота.

 

От началото на спора в Украйна Макрон е провел многочислени телефонни диалози с Путин, като общата дълготрайност на диалозите им, по калкулации на самия френски водач, е надхвърлила 100 часа.

" Френският президент Еманюел Макрон се обажда на съветския президент Владимир Путин основно по молба на украинския президент Володимир Зеленски и постоянно в съгласуваност с нашите съдружници, с цел да се поддържа канал за разговор ", означи Лежандре. " Защо го прави? Защото нашата оценка е доста елементарна: виждаме доста добре, че през днешния ден диалогът се води с оръжие, времето за договаряния към момента не е пристигнало, само че ще пристигна миг, в който, поради поддръжката, която оказваме на Украйна на място, украинците ще решат, че е пристигнало времето за договаряния, с цел да реализиран връщане на териториалната си целокупност и суверенитета си. " " Ето за какво считаме, че е потребно да поддържаме този канал за разговор ", съобщи говорителката на френското външно министерство.

" Освен това, по искане на Зеленски, президентът Макрон съумя да разиска някои въпроси с президента Путин, а точно по отношение на атомната електроцентрала в Запорожие, чиято сигурност продължава да ни тревожи ", сподели Лежандре. Тя акцентира, че " тези контакти разрешиха да бъдат изпратени наблюдаващи от Международната организация за атомна сила ".

Представителят на френското външно министерство акцентира, че съгласно Франция е значимо да се резервира отворен канал за разговор с Русия, с цел да се позволи украинският спор.

" Важно е да запазим този канал за връзка отворен, а също по този начин е значимо да се опитаме да насърчим някои въпроси, повдигнати от украинската страна ", съобщи говорителката на външното министерство. Запитана по кое време Макрон чака да организира нов телефонен диалог с Владимир Путин, тя отговори, че " не знае това " и предложи да се попита Елисейския замък.

От началото на спора в Украйна Макрон е провел многочислени телефонни диалози с Путин, като общата дълготрайност на диалозите им, по калкулации на самия френски водач, е надхвърлила 100 часа.

 

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР