Френският президент Еманюел Макрон призова Владимир Путин да се откаже

...
Френският президент Еманюел Макрон призова Владимир Путин да се откаже
Коментари Харесай

Макрон към Путин: Не искаме световна война

Френският президент Еманюел Макрон прикани Владимир Путин да се откаже от войната си в Украйна, като съобщи, че светът не желае да вижда ескалация на насилието, заяви ДПА.

" Не желаеме международна война ", написа през днешния ден Макрон в " Туитър ". " Ние оказваме помощ на Украйна да се съпротивлява на своя земя, не да атакува Русия. Владимир Путин би трябвало да спре тази война и да зачита териториалната целокупност на Украйна ", съобщи Макрон.

В обявата си френският президент обръща внимание и на продължаващите доставки на оръжие от Франция за Украйна, които разгласи предходната вечер. Помощта включва " гаубици „ Сезар “ за осъществяване на контраатака, радари, системи и ракети за отбрана от въздушни набези, бронирани машини и образование ". Макрон даде обещание, че Франция " ще продължи да поддържа украинската опозиция и ще усили военната си помощ ".

В едночасово телевизионно изявление за телевизия " Франс 2 " през вчерашния ден вечерта Макрон съобщи, че е подготвен да беседва с съветския президент когато и да е. " Винаги, когато е належащо, ще беседвам с Владимир Путин и в даден миг, уповавам се допустимо най-скоро, всички страни ще се върнат на масата за договаряния и ще има мирни договаряния сред Украйна и Русия ", посочи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР