Френският президент Еманюел Макрон призова САЩ да отменят всички ограничения

...
Френският президент Еманюел Макрон призова САЩ да отменят всички ограничения
Коментари Харесай

Макрон призова САЩ да отменят ограниченията за износ на ваксини срещу Covid-19

Френският президент Еманюел Макрон прикани Съединени американски щати да анулират всички ограничавания за износа освен на ваксини, само че и на съставките за тези ваксини против Covid-19, възпрепятстващи производството, съобщи Франс прес.

Призовавам напълно ясно Съединени американски щати да сложат завършек на възбраните за износа освен на имунизациите, само че и на съставките за тези ваксини, тъй като това попречва производството. Ключът за по-бързото произвеждане на ваксини за бедните страни е да се създава повече, съобщи Макрон на конференция на обществената среща на Европейски Съюз в португалския град Порто.

След това и германсият канцлерАнгела Меркел удостовери опълчването си на отпадане на патентите на коронавирусните ваксини и прикани Съединени американски щати да отворят пазара, с цел да може да се изнасят ваксини и техни съставки, съобщи Франс прес.

" Сега когато огромна част от популацията на Съединени американски щати е имунизирана, бих желала да имаме свободен продан на съставки и отваряне на пазара на имунизациите ", съобщи Меркел на конференция. Тя акцентира, че Европейски Съюз изнася " огромна част " от своето произвеждане на ваксини.

Европейски Съюз е подготвен да разиска препоръчаното от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън отпадане на патентите върху имунизациите против Covid-19, в случай че бъдат показани " съответни оферти ", сподели по-рано в събота ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР