Френският президент Еманюел Макрон пристига на 15 юли в Белград,

...
Френският президент Еманюел Макрон пристига на 15 юли в Белград,
Коментари Харесай

Сръбският Блиц: Макрон пристига на 15 юли в Белград след среща с Путин

Френският президент Еманюел Макрон идва на 15 юли в Белград, оповестява вестник " Блиц ". Съобщава се, че той би могъл да дойде в Белград от Москва, където хазаин ще му бъде президентът Владимир Путин.

Една от най-важните тематики сред Макрон и Вучич ще бъде Косово, само че повече внимание ще бъде отдадено на европейския път на Сърбия, написа белградският вестник. Изданието напомня, че идването на Макрон в Сърбия е първото посещаване на френски президент в Белград за последните 18 години. Макрон ще дойде единствено в Сърбия и няма да посети нито една друга страна в района, с което изпраща посланието, че ни счита за водач в тази част на Европа, разяснява " Блиц ".

След спора с българския министър председател Борисов Дачич остро отговори и на Еди Рама, написа в заглавие вестник " Блиц ". Ръководителят на сръбската дипломация Ивица Дачич изпрати на албанския министър председател Еди Рама посланието: " Велика Албания - велико с.ане ".

На посланието на Рама, че Сърбия не би трябвало да се усеща застрашена поради съглашението сред Тирана и Прищина за обща външна политика, защото в района би трябвало да се прекратят " същите остарели с.анета от предишното ", Дачич съобщи за вестник " Курир " какво мисли за желанията на албанците. Казано с уличния език на Рама: " Велика Албания е велико с.ане ", сподели Дачич. " Ще напомня на Рама, че Прищина няма независима външна политика, защото Косово е съставка на Сърбия ", съобщи сръбският външен министър.

Според Дачич паника провокира мълчанието на интернационалната общественост на проекта на Прищина и Тирана да основат " Велика Албания ", което към този момент не се крие. Вместо да управляват Европейски Съюз и ясно да показват своите мнения, европейските публични лица се държат, като че ли са духовни водачи от Тибет и в този момент те духовно размишляват за проблемите на континента, а никой не споделя съответно какво би трябвало да се направи, съобщи Дачич.

Вестник " Данас " оповестява, че сръбският президент Александър Вучич в телефонен диалог е честитил на Кириакос Мицотакис успеха на изборите в Гърция. Вучич поискал на Мицотакис, който през днешния ден поема поста министър председател, триумф в работата. Той изразил убеденост, че положителните връзки на Сърбия и Гърция в бъдеще ще бъдат още по-добри и съдействието сред двете страни ще продължи да се развива във взаимна изгода.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР