Френският президент Еманюел Макрон прикани Борис Джонсън да започне бързо

...
Френският президент Еманюел Макрон прикани Борис Джонсън да започне бързо
Коментари Харесай

Макрон призова Борис Джонсън да започне бърза дискусия с Мишел Барние

Френският президент Еманюел Макрон прикани Борис Джонсън да стартира бързо полемика с основния договарящ на Европейски Съюз по време на телефонен диалог през днешния ден, в който английският министър председател показа най-новите си оферти за Брекзит, съобщи Ройтерс, като се базира на френското президентство.

„ Борис Джонсън показа последните си оферти. Президентът му сподели, че договарянията с екипа на Мишел Барние би трябвало бързо да продължат в идващите дни, с цел да се направи оценка в края на седмицата дали е допустима договорка, която зачита правилата на Европейския съюз'', съобщи представител на Елисейския замък.

По-рано английският министър председател Борис Джонсън афишира в два неделни вестника, че Обединеното кралство излиза от Европейски Съюз след 25 дни без договорка, в случай че Брюксел не направи компромис. В същото време изследване на публичното мнение демонстрира, че преднината на консерваторите пред лейбъристите се усилва.

След като Европейската комисия анулира договарянията през уикенда, описвайки новите оферти на Джонсън като „ незадоволителна основа за реализиране на съглашение “, министър председателят написа през днешния ден в „ Сън “ и „ Сънди експрес “, че „ след десетилетия на акция, три години на разногласия и явно безкрайни месеци на безсмислено отсрочване, в този момент остават тъкмо 25 дни до привършване на участието на Обединеното кралство в Европейски Съюз “.

„ Ще си стегнем багажа и ще напуснем на 31 октомври. Единственият въпрос е дали Брюксел радостно ще ни помаха със взаимноприемлива договорка или ще ни принудят сами да напуснем “, продължава Борис Джонсън.

В същото време последното изследване на публичното мнение, след извършените партийни конференции, вдъхва оптимизъм на торите при възможни общи избори. Консерваторите се радват на поддръжка на 38 % от гласоподавателите, което е с 15 % повече от идващите ги лейбъристи. В съпоставяне с предходни анкети торите са нараснали поддръжката си с 2 %, лейбъристите са изгубили един %, а при либералдемократите се следи оттегляне от 5 %.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР