Френският президент Еманюел Макрон предизвика поток от коментари в социалните

...
Френският президент Еманюел Макрон предизвика поток от коментари в социалните
Коментари Харесай

Съвети на Еманюел Макрон към безработен породиха спорове

Френският президент Еманюел Макрон провокира поток от мнения в обществените мрежи, откакто през вчерашния ден посъветва млад незает градинар да се преориентира към ресторантьорския бранш, където има дефицит на работна ръка, съобщи Агенция Франс Прес.

Вчера 25-годишен юноша, посетил Елисейския замък в Дните на културното завещание, съобщи пред президента, че изпраща автобиографии и мотивационни писма, само че работодателите не му дават отговор. В отговор Макрон го посъветва да смени бранша и съобщи, че "стига да прекоси улицата, ще му откри работа " в хотел, кафене или ресторант и че близо половината от тях търсят чиновници. "Разбрах, благодаря ", сподели младежът и президентът му стисна ръката.

Това не е първият случай, при който Макрон дава отговор на безработни гласоподаватели със съвет, че в някои браншове има дефицит на работна ръка, до момента в който безработицата във Франция доближава 9 на 100.

Редица консуматори на обществените мрежи го упрекват, че не схваща действителностите на безработицата, която е изключително висока измежду младежите. Президентът и преди е бил упрекван, че се държи високомерно, напомня Агенция Франс Прес.

Кристоф Кастанер, един от водачите на партията на Макрон "Република, напред ", отбрани президента. "Предпочитате ли дървения език? Аз избирам президент, който споделя истината ", съобщи той пред локално радио.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР