Френският президент Еманюел Макрон подчерта в разговор по телефона с

...
Френският президент Еманюел Макрон подчерта в разговор по телефона с
Коментари Харесай

Макрон каза на Иран, че е необходимо да се ускорят ядрените преговори

Френският президент Еманюел Макрон акцентира в диалог по телефона с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси, че е належащо да се ускорят напъните за реализиране на прогрес по съглашението, което подвига наказания против Иран в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия, съобщи Агенция Франс Прес.

Разговорът стана ден откакто медиаторът от Европейски Съюз сподели, че има пауза в последния кръг от договаряния във Виена, с цел да може „ политически решения “ да дадат излаз от задънената улица.

В продължение на седмици дипломати се срещат от време на време в австрийската столица в опит за съживят съглашението от 2015 година, включващо Иран, Съединени американски щати, Англия, Китай, Франция, Германия и Русия. След връщане в столиците си те се чака да продължат договарянията във Виена идната седмица.

„ Президентът повтори убедеността си, че дипломатическо решение е допустимо и неотложно, като акцентира, че всяко съглашение изисква ясни и задоволителни задължения от всички страни “, разгласи в изказване Елисейският замък.

„ Няколко месеца след подновяването на договарянията във Виена Макрон настоя на нуждата от ускорение за да бъде реализиран осезателен прогрес в този подтекст “, показва още френското президентство.

По време на „ дългия диалог “ с иранския президент Макрон подчертал „ нуждата Иран да покаже градивен метод и да се върне към цялостно съблюдаване на поетите анжажименти “.

Президентът на Франция също по този начин изискал неотложно освобождение на френско-иранския академик Фариба Аделха, пратен още веднъж в затвор през януари, и френския екскурзиант Бенжамин Бриер, наказан във вторник на 8 години затвор по обвинявания в шпионаж.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР