Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на 13-те френски военнослужещи,

...
Френският президент Еманюел Макрон отдаде почит на 13-те френски военнослужещи,
Коментари Харесай

Макрон отдаде почит на френските военни, загинали в Мали

Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на 13-те френски военнослужещи, починали в Мали предходната седмица и съобщи, че тези военни са пожертвали живота си за Франция и за народите на Сахел.

Макрон взе участие в тържествено национално поклонение пред тленните остатъци на военнослужещите, състояло се в мемориалния комплекс Дома на инвалидите в Париж, съобщи Франс прес. На церемонията участваха 2500 души, измежду които фамилиите на жертвите, президентът на Мали Ибрахим Бубакар Кейта и някогашните френски президенти Никола Саркози и Франсоа Оланд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Военните починаха, когато два хеликоптера се сблъскаха в Мали по време интервенция против подозрителни джипове в зона, граничеща с Нигер и Буркина Фасо.

Макрон отдаде респект на френските военни, починали в Мали
Във френската интервенция в региона на Сахел вземат участие 4500 френски военнослужещи.

Макрон съобщи, че Франция ще продължи решителната битка с тероризма, съобщи ТАСС.

Но измежду шест години френско наличие в региона на Сахел и 41 френски жертви обстановката не се усъвършенства. Джихадисткото принуждение в Северно Мали продължава и се популяризира в централната част на страната, както и в прилежащите Буркина Фасо и Нигер. Загубите в редиците на локалните армии са все по-големи, отбелязва Франс прес.

Миналата седмица Макрон сподели, че желае да преразгледа тактиката на френските антиджихадистки сили в Сахел и прикани европейците да се ангажират по-активно в този район. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР