Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит организираха помпозно

...
Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит организираха помпозно
Коментари Харесай

400 години история: Макрон прие Чарлз III с червен килим във Версай - Мик Джагър също беше там

Френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Бриджит проведоха помпозно угощение за знамение и приказ в чест на визитата на крал Чарлз III и кралица Камила във Франция. Официалната вечеря се състоя не къде да е, а в Огледалната зала на Версай – замък с 400-годишна история.

Сред специфичните посетители беше английската рок легенда Мик Джагър.

 Да вечеряш с краля - Макрон одобри Чарлз III във Версай Снимка: Reuters

Чарлз и Камила са на тридневно посещаване на Париж и Бордо, като вечерята във Версай беше кулминационна точка на събитията, на която участваха над 150 посетители.

Снимка: Reuters

От офиса на френския президент обявиха, че визитата на Чарлз III припомня за тази на кралица Елизабет II, която е призната през 1972 година от президента Жорж Помпиду. Това беше оценено високо от Чарлз III, оповестяват дипломатите.

„ Това е част от неспирната история на Версай. Имаме истории за всички гости, даже и за краля на Англия.

Снимка: Reuters

Залата с огледалата е може би най-добре познатото място от Версай. Голямата изложба в бароков жанр е охолно декорирана в златно, с цел да илюстрира силата на монарха Луи XIV – Кралят Слънце. Сега вместо мястото да бъде изпълнено с групи от туристи, залата беше затворена в продължение на няколко дни, с цел да бъде готова за следващия кралски бал.

Менюто на блестящата вечеря включваше наследник рак и краб, последвани от класическо френско пиле и гретен с гъби. Менюто беше квалифицирано от френските топ готвачи Ан-Софи Пик и Яник Алено – и двамата носители на по три звезди „ Мишлен “.

Снимка: Reuters

Сирената също бяха подбрани по този начин, че да показват историята на Франция. За десерт световноизвестният специалист по сладкишите Пиер Ерме приготви специфичен френски макарон с крем от листа на роза, малини и проличава.

Разбира се всичко беше полято с големи количества шампанско и френско вино.

Единственото, което липсваше на масата е класическият френски фоа гра, тъй като беше неразрешен от крал Чарлз III поради насилствения метод на развъждане на гъски.

Снимка: Reuters

Залата с огледалата беше преобразена с голяма 60-метрова маса по този начин, че всички да могат да бъдат „ на една вечеря с краля “.

Освен кралските и дипломатически особи, на приема участваха и доста известни персони. Сред тях бяха някогашният футболен треньор Арсен Венгер, френската футболна звезда Дидие Дрогба, футболистът Патрик Виеира и олимпийският първенец Тони Естанге. От шоубизнеса поканени бяха британско-френската актриса и певица Шарлот Гейнсбург и звездата на рок музиката Мик Джагър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР