Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел ще

...
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел ще
Коментари Харесай

Макрон и Меркел обсъждат с Путин резолюцията за мир на ООН за Сирия

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел ще беседват през днешния ден с съветския държавен глава Владимир Путин за признатата през вчерашния ден от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция за прекъсване на огъня в Сирия. Това заяви в официално съобщение Елисейският замък, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Според известието двамата западноевропейски водачи " ще беседват с президента Путин за използването на тази резолюция и за политическата пътна карта, нужна за установяването на дълготраен мир в Сирия ".

Турското външно министерство приветства резолюцията, призоваваща за прекъсване на огъня на територията на цяла Сирия, съобщи ДПА.

Анкара обаче ще продължи да води борба с " терористичните организации ", които заплашват териториалната целокупност на Сирия, добави представител на министерството.

Турската войска разгласи на 20 януари началото на интервенция " Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа и Партията на демократичния съюз, които Анкара счита за терористични организации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР