Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел ще

...
Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел ще
Коментари Харесай

Макрон и Меркел ще се срещнат в петък, ще обсъждат важни европейски въпроси

Френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел ще проведат работна среща във френския град Марсилия, съобщи Франс прес.

На срещата ще бъдат разисквани " европейски въпроси като еврото, миграцията, осведомителните технологии и интернационалното състояние ", заяви френското президентство.

Ден преди този момент Макрон ще посети Люксембург, където ще се срещне с белгийския министър председател Шарл Мишел, холандския му сътрудник Марк Рюте и люксембургския министър-председател Ксавие Бетел. Френският президент желае да води дейна европейска дипломация, акцентират негови доближени, акцентирайки, че това е и повода за визитите му във Финландия и Дания предходната седмица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвид приближаващите европейските избори през 2019 година Макрон се пробва да сътвори напредничав съюз, кадърен да победи съюза на " демагозите националисти ", водени от унгарския министър председател Виктор Орбан и италианския вътрешен министър Матео Салвини, отбелязва Агенция Франс Прес.

На 20 септември в австрийския град Залцбург ще се състои нова среща на европейските водачи. Тя ще се организира три месеца след срещата на високо ниво в Брюксел, на която те реализираха минимално единодушие по миграционния проблем.

Говорителят на немското държавно управление Щефен Зайберт удостовери плануваната среща в Марсилия, съобщи ДПА.

На идващия ден Меркел ще пътува до Македония, с цел да се срещне с премиера Зоран Заев. Те ще обсъдят районното развиване на Балканите и двустранни въпроси, добави Зайберт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР