Френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц и министър-председателят

...
Френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц и министър-председателят
Коментари Харесай

В знак на солидарност с Украйна: Макрон, Шолц и Драги пътуват за Киев

Френският президент Еманюел Макрон , немският канцлер Олаф Шолц и министър-председателят на Италия Марио Драги дойдоха тази заран в Киев на първата си аудиенция от началото на съветската инвазия в Украйна, предадоха международните организации.
 Българска телеграфна агенция
Тримата водачи ще беседват с украинския президент Володимир Зеленски за по-нататъшната поддръжка за страната му и за нейното предпочитание да бъде призната в Европейския съюз, показва ДПА.

Пътуването на тримата бе планувано от дни, само че от съображения за сигурност беше публично доказано малко преди идването им в украинската столица. Шолц е летял със аероплан нощес до Южна Полша. Малко след среднощ той, Макрон и Драги са тръгнали с трен от граничния град Пшемисъл.
 Българска телеграфна агенция
В Киев към тримата ще се причисли и румънският президент Клаус Йоханис , който е избрал различен маршрут до такава степен.
 Българска телеграфна агенция
Френският дипломат в Украйна Етиен дьо Понсен разгласява в профила си в Twitter фотография на тримата водачи във трен на път за Киев, оповестена в италианския ежедневник.
Draghi, Macron et Scholz en direction de Kiev.
Photo via La
— Alexis Karklins-Marchay
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР