Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Меркел отива при Макрон в резиденцията му в Брегансон

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на ще се срещне с немския канцлер на 20 август във ваканционната си резиденция в Брегансон, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Двамата водачи ще обсъдят европейски и интернационалните въпроси, пандемията от ковид, обстановката в Ливан и протичащото се в Беларус, заяви Елисейският замък.

"Тази среща ще е невероятна, защото това ще е първият път, когато канцлерката ще посети Форт Брегансон и ще се срещне там с френски президент ", посочи Елисейският замък.

Последният немски канцлер, който е бил канен в резиденцията, е Хелмут Кол при срещата му с Франсоа Митеран през 1985 година Макрон и Меркел ще проведат работна среща, след което, в 16:30 по Гринуич, ще дадат конференция, заяви офисът на Меркел в Берлин.

Френският президент и немският канцлер се срещнаха за финален път на 21 юли, когато със взаимна конференция закриха срещата на Европейския съвет, на която водачите на 27-те страни членки на Европейски Съюз реализираха съглашение за европейския проект за икономическо възобновяване от рецесията, породена от пандемията от ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР