Френският президент Еманюел Макрон е заявил в телефонен разговор н

...
Френският президент Еманюел Макрон е заявил в телефонен разговор н
Коментари Харесай

Може ли да има ново споразумение за Brexit - Макрон смята, че ще е ясно до дни

Френският президент Еманюел Макрон е декларирал в телефонен диалог н английския министър председател Борис Джонсън, че опцията за ново съглашение за Brexit ще бъде оценена до края на идната седмица. В изказване на Елисейския замък се споделя, че по време на диалога, Джонсън е " показал последните оферти " на Макрон, съобщи БГНЕС.
Макрон е дал да се разбере, че " договарянията би трябвало да продължат бързо в идващите дни, с цел да бъде оценено до края на седмицата дали е допустимо реализиране на съглашение, което зачита правилата на Европейския съюз ", се споделя в изказването.
В неделя Лондон загатна, че може да омекоти позицията си по проблематичните аспекти на новия проект за Brexit, само че въпреки всичко прикани Брюксел да покаже еластичност. Но съгласно AFP в диалога с Макрон, английският министър председател Борис Джонсън е предизвестил, че няма да отстъпва повече и е подготвен на Brexit без съглашение с Европейски Съюз.
Трудните договаряния за напускането на Англия на Европейския съюз ще бъдат обновени през днешния ден, 7 октомври, като се чака да продължат най-късно до 17 октомври. Припомняме, че според сегашната обстановка Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз със или без съглашение на 31 октомври, само че английският парламент към този момент гласоподава да може да има ново отсрочване на излизането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР