Френският парламент гласува в полза на забраната на родителите да

...
Френският парламент гласува в полза на забраната на родителите да
Коментари Харесай

Франция отменя закон на Наполеон и забранява насилие над деца

Френският парламент гласоподава в интерес на възбраната на родителите да упражняват физическо, словесно или психическо принуждение върху деца , родителско право за дисциплиниране на деца с телесно наказване, обещано по времето на Наполеон при започване на 1800-та година , оповестява " Ройтерс ".

Френският парламент не разрешава на родителите да удрят децата си, макар че няма планувани санкции за нарушение на закона. Гражданският кодекс ще бъде обновен , с цел да се съобщи, че родителските права би трябвало да се упражняват без принуждение и че родителите не могат да прибягват до " физическо, словесно или психическо принуждение, нито до телесно наказване или оскърбление ".

" Образованието посредством принуждение може да сътвори повече принуждение в обществото , което води и до неуспех в учебно заведение, болест, самоубийство, антисоциално държание и закононарушение ", разяснява Мод Пети от центристката партия " МоДем ", сътрудник в Народното събрание на партията на Еманюел Макрон.

Забраната е препоръчана от френския министър по въпросите на равенството сред половете Марлен Шиапа, която разяснява, че родителите неправилно имат вяра, че крясъците, пляскането или дърпането на ушите на децата са подобаващи способи за одобряване на власт . " Никое принуждение не е просветително ", добави тя.

Брижит Макрон също поддържа възбраната , само че няколко консервативни и извънредно десни депутати я осъдиха като интервенция в персоналния живот на фамилиите . Като част от гласуването, държавното управление ще приготви отчет за родителското принуждение и ще предложи ограничения за образоване на родителите .

Следвайки образеца на Швеция през 1966 година, към 54 страни, в това число 22 от 28-те държави-членки на Европейски Съюз, вкараха сходни закони , забраняващи телесното наказване в дома.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР