Френският орган за наблюдение на защитата на данните CNIL разследва

...
Френският орган за наблюдение на защитата на данните CNIL разследва
Коментари Харесай

Франция разследва Туитър

Френският орган за наблюдаване на отбраната на данните CNIL проверява изказванията на осведомител, че Туитър е направил " ужасяващи " погрешни изказвания пред интернационалните регулаторни органи по отношение на ограниченията си за сигурност на данните.

" В момента CNIL изследва жалбата, подадена до Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати, Федералната комерсиална комисия и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ", се споделя в изказване на френската организация. " Ако обвиняванията са правилни, CNIL може да предприеме дейности, водещи до правосъдно произвеждане или глоба, в случай че е ясно, че е имало нарушавания. "

Вестник " Вашингтон поуст " пръв заяви, че някогашният началник на отдела за сигурност на Туитър Пейтър Затко е отправил обвиненията в тъжба, в която се твърди, че софтуерната компания е нарушила изискванията на съглашение с Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, като е твърдяла погрешно, че има стабилен проект за сигурност. Затко също по този начин съобщи, че отбраната на персоналните данни би трябвало да се трансформира в приоритет номер 1 на Туитър " в светлината на крещящите и продължаващи погрешни изказвания пред ФТК, френските и ирландските регулаторни органи ", съгласно жалбата.

Говорител на CNIL съобщи, че регулаторът е научил за обвиняванията с отчета на Вашингтон поуст. Ирландският орган за контрол на данните също се срещна с представители на Туитър след изказванията на Затко.

Едно от предполагаемите  " погрешни изказвания "  на Затко е актуализация на платформата в края на предходната година в осъществяване на нарежданията на CNIL, която съгласно Затко е била " блокирана от внедряване " в продължение на един месец,  " с цел да се извлече оптималната облага от френските консуматори ".
Туитър отхвърли изказванията на Затко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР