Френският министър-председател Габриел Атал иска да не се позволява на

...
Френският министър-председател Габриел Атал иска да не се позволява на
Коментари Харесай

Френският премиер се кани да спре социалните мрежи за децата до 13 г.

Френският министър-председател Габриел Атал желае да не се разрешава на деца под 13 години да употребяват обществени мрежи, излиза наяве от негово изявление за вестник " Паризиен ", представено от ДПА.

" Искам да работя с платформите за основаването на същинска цифрова бариера, която да не разрешава на деца под 13 години да имат достъп до обществените мрежи ", сподели министър председателят пред изданието.

Децата на възраст сред 13 и 15 години би трябвало да могат да употребяват обществените мрежи единствено с разрешението на родителите си, съобщи той.

Във Франция към този момент има въведено условие, че персонален профил в обществените мрежи могат да си основават единствено лица, навършили 15 години. Преди тази възраст е нужно родителско единодушие.

Атал е уверен, че ще успее да реши въпроса.

" Това е доста тежка, само че не невъзможна задача ", сподели той. По думите му има метод тя да бъде решена в съдействие с платформите. Премиерът добави, че Facebook и Тикток осъзнават, че залогът тук е положителното им име.

" Ще се съгласят да сътрудничат ", сподели Атал, който на 34 години стана най-младият френски министър-председател; той е и първият намерено хомосексуален министър председател на страната си. Атал няма деца.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР