Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан отбеляза, че

...
Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан отбеляза, че
Коментари Харесай

Париж: Иран може да има ядрена бомба до 1-2 години

Френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан означи, че в случай че Иран продължи да нарушава нуклеарното съглашение (СВПД), той може да разполага с нуклеарна бомба в границите на 1 до 2 години.
" Ако продължат с нарушаването на Виенското съглашение, тогава да, в границите на много къс интервал от време, сред 1 и 2 години, те биха могли да имат нуклеарно оръжие, което не е алтернатива ", съобщи Льо Дриан пред RTL.
Техеран е на четвъртия стадий на отвод от уговорките си по нуклеарната договорка от 2015 година след отдръпването на САЩ от съглашението, настоявайки, че ще го направи, в случай че европейските му сътрудници не изпълнят своите лични задължения.
Министрите на външните работи на Европейски Съюз би трябвало да проведат незабавна среща  днес, за да търсят способи да изведат Съединените щати и Иран от борба, в това число във връзка с нуклеарните проблеми.
Разгневен от убийството на своя военачалник Сюлеймани, Иран обяви на 5 януари в изказване, че приключва останалите си отговорности по договорката от 2015 година, която планува да бъде освободен от западните стопански ограничавания в подмяна на облекчаването на нуклеарната му стратегия.
Страната разгласи, че в този момент ще стартира да обогатява уран, с цел да отговори на техническите си потребности и това ще се случи по " кротичък " метод. Западните сили обаче показаха угриженост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР