Френският "конвой на свободата"* в протест срещу COVID рестрикциите премина

...
Френският "конвой на свободата"* в протест срещу COVID рестрикциите премина
Коментари Харесай

Конвой на свободата влезе в Париж, стигна се до сблъсъци

Френският "конвой на свободата "* в митинг против Коронавирус рестрикциите мина през полицейските пропускателни пунктове в центъра на Париж и провокира запушване към Триумфалната арка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вдъхновени от шумните митинги "конвой на свободата " в Канада ,

протестиращите развяваха френски флагове и надуваха клаксони в нарушаване на полицейско разпореждане да не влизат в града.

Малко откакто конвоят влезе в столицата,

полицията употребява сълзотворен газ против участниците в него на бул. "Шанз Елизе " ,

където се намира и Триумфалната арка.

По-рано през днешния ден полицията заяви, че е спряла 500 транспортни средства ,

които са се пробвали да влязат в Париж като част от "конвой на свободата " в митинг против Коронавирус рестрикциите. Превозните средства са били спрени на три входни точки във френската столица и служители на реда са издали повече от 150 фиша за санкции, заяви полицията в "Туитър ".

За да попречи на конвоя да влезе в столицата ,

френската полиция активизира хиляди служители на реда, разположи контролно-пропускателни пунктове, бронетранспортьори и камиони с водни оръдия.

*Протестите в Канада, наречени "Конвой на свободата ", започнаха като придвижване против въведеното от канадските управляващи условие за имунизация на преминаващите границата със Съединени американски щати водачи на камиони, само че прераснаха в по-широка демонстрация на неодобрение срещу публичните здравни ограничения и държавното управление на премиера Джъстин Трюдо.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР