Френският филм Анатомия на едно падение на Жустин Трие доминира

...
Френският филм Анатомия на едно падение на Жустин Трие доминира
Коментари Харесай

Анатомия на едно падение е най-добър европейски филм за 2023 г.

Френският филм " Анатомия на едно проваляне " на Жустин Трие господства на Европейските кино награди в Берлин, на които биват отличавани най-хубавите продукции на континента.

Продукцията завоюва премиите за сюжет, постановка, най-хубав филм, най-хубава актриса за Сандра Хюлер. „ Анатомия на едно проваляне “ завоюва и „ Златна палма “ на тазгодишния фестивал в Кан.

Разказва за жена, която би трябвало да потвърди невинността си, откакто е упрекната в убийството на брачна половинка си. Трие прави дисекция на връзките в това семейство.
Филмът съчетава сюжет, операторско майсторство, само че и 80% актьорска игра. Сандра беше изненада за мен и екипа, всеки ден. Тя беше ангажирана по един метод, който рядко съм срещала. Дължа този филм и на нея.
Жустин Трие – режисьор, притежател на Европейска кино премия за 2023 г

Сред останалите заглавия в състезанието бяха „ Зона на интерес “ на Джонатан Глейзър, „ Зелена граница “ на Агниешка Холанд, „ Аз, капитанът “ на Матео Гароне и „ Паднали листа “ на Аки Каурисмаки.

36-ите Европейски кино награди демонстрираха разнообразието, благосъстоянието и отношението на европейското кино. Тази година конкуренцията беше доста мощна с филми, разкрили пулса на Европа и света в действително време. Увлекателни, чувствителни филми, които ни дават опция да разберем по-добре човечеството и неговите многочислени дефекти. 

Фредерик Понсар – Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР