Френският актьор Гаспар Улие загина едва на 37-годишна възраст при

...
Френският актьор Гаспар Улие загина едва на 37-годишна възраст при
Коментари Харесай

Актьорът Гаспар Улие загина на 37 г. при ски инцидент

Френският артист Гаспар Улие почина едвам на 37-годишна възраст при безразсъден ски инцидент в зимния курорт Ла Розиер. 

Улие се е сблъскал с различен скиор в пресечна точка сред две писти с нараснала скорост. На място са се отзовали планински спасители и доктор от здравната работа в курорта. Актьорът е бил в безсъзнание, когато екипите са пристигнали на мястото на случая. 

Гаспар Улие е получил тежка контузия на глаавата и е бил в сериозно положение, когато е транспортиран в болница в Гренобъл с медицински хеликоптер. По случая е почнало следствие. 

Улие става звезда във френското кино на 19-годишна възраст, когато взе участие във кино лентата " Изгубени " (Les Egares) с Еманюел Беар. През 2004 година завоюва премия " Сезар " за най-обещаващ артист на Франция. 



Една от най-известните му функции е на моделиера Ив Сен Лоран в биографичния филм от 2014 година, режисиран от Бертран Бонело. Светът на модата и лукса му е изцяло прочут - татко му е стилист, а майка му модел и продуцент на ревюта. Telerama назовава превъплъщението му в " Saint Laurent " - " най-красивата му роля ".  

През 2017 година Улие печели оценката за най-хубав артист след ролята си в " Juste la fin du monde " на Ксавие Долан, в който играеше с Венсан Касел, Натали Бай, Марион Котияр и Леа Сейду. 

Гаспар Улие взе участие и в новия сериал на Disney + " Moon Knight " по претекстове от комиксите на Marvel дружно с Оскар Айзък и Итън Хоук. Сериалът би трябвало да излезе в стрийминг платформата през март 2022.

Улие е татко на 5-годишно момче от връзката си с модела Гаел Пиетри. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР