Френския президент Еманюел Макрон се среща днес за пръв път

...
Френския президент Еманюел Макрон се среща днес за пръв път
Коментари Харесай

Макрон се среща за пръв път с наследничката на Меркел


Френския президент Еманюел Макрон се среща през днешния ден за пръв път с Анегрет Крамп-Каренбауер - председателката на немския Християндемократически съюз и евентуална наследничка на канцлера Ангела Меркел, съобщи. Двамата ще обсъдят френско-германските връзки и европейски въпроси, оповестиха от френското президентство.

Срещата в Елисейския замък, планувана за късния следобяд, беше планувана по искане на Крамп-Каренбауер, наричана още АКК, в границите на постоянните срещи сред високопоставени чиновници на двете страни, се акцентира в известието.

56-годишната АКК, определена за народен представител от федералната провинция Саар - район, непосредствен до Франция. Тя излезе на напред във времето в немската политика, когато през декември стана ръководителка на ХДС след решението на Меркел да не се бори за нов мандат.

Срещата ще се концентрира ненапълно върху най-актуалните европейски въпроси на фона на изборните резултати от 26 май и метода към номинирането на нови водачи на Европейски Съюз.

АКК пази избора на германеца Манфред Вебер - претендент на дясната Европейска национална партия за ръководител на Европейската комисия, само че

Президентът Макрон сподели през днешния ден, че 31 октомври би трябвало да бъде " окончателният " краен период за дълго отлаганото отдръпване на Англия от Европейски Съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР