Френските власти разглеждат три версии за инцидента в парижкото предградие

...
Френските власти разглеждат три версии за инцидента в парижкото предградие
Коментари Харесай

Шофьорът на БМВ-то дебнел френските военни пред казармата, властите разглеждат 3 версии за нападението

Френските управляващи преглеждат три версии за случая в парижкото предградие Левалоа Пере. Както БЛИЦ заяви, рано тази заран БМВ се вряза в група военни. При случая пострадаха шест индивида, като двама от тях са приети в болница в тежко положение. По данни на BFMTV, случаят може да се преглежда като терористичен атентат; може да е провокиран от неточност на водача или пък в тази ситуация може да се приказва за офанзива на психологично невменяем човек.

Към момента претекстовете на водача остават незнайни. Полицията търси лидера и автомобила в радиус от 200 км.

В ефира на BFMTV кметът на Левалоа Пере осъди нападението, определяйки го като „ недопустимо”. По думите му, случаят, при който са потърпевши военните, отговарящи за сигурността в границите на контратерористичната интервенция Sentinelle, е станал покрай кметството. По думите му, това е било „ планувано нападение”.

Градоначалникът добави, че БМВ-то било паркирано пред казармата, а водачът изчаквал военните. След като те излезли, той тръгнал да ги гази, а по-късно се покрил.

Местните управляващи проверяват случай. Експерти означават, че офанзиви на терористи единаци, които се врязват с транспортното си средство в тълпата, са станали присъщ „ почерк” на терористичната формация „ Ислямска държава”. През последните месеци сходни набези бяха осъществени в няколко европейски страни.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР