Френски съд отмени решението на кмета на Ница от понеделник

...
Френски съд отмени решението на кмета на Ница от понеделник
Коментари Харесай

Френски съд отмени връщането на маските в градския транспорт в Ница


Френски съд анулира решението на кмета на Ница от понеделник да бъде върнато условието за носене на маски в публичния превоз, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 819
Според съдията по делото, заведено от четирима ищци, няма никаква неотложна причина, която да постанова постановяването на такава мярка в общината, и по тази причина наредбата съставлява съществено и явно нелегално нарушение на свободата на напредване на хората.

Пациентите с ковид в реанимации в Ница и региона са по-малко, в сравнение с национално ниво. Затова няма неотложна причина в града на Лазурния бряг и покрайнините да се вкарва условие за носене на маски в публичния превоз, се отбелязва в правосъдното решение.

Съдията напомни, че в сряда френската премиерка Елизабет Борн е споделила пред Народното събрание, че носенето на маски е мощно целесъобразно, само че не и наложително.

Подобно на доста други европейски страни, Франция също записва растеж на новозаразените с ковид. Днес страната мина прага от 150 хиляди смъртни случая, свързани с патогена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР