Френски инструктори наред с други представители на военните и спецслужбите

...
Френски инструктори наред с други представители на военните и спецслужбите
Коментари Харесай

Лавров: Разполагаме с данни, че в Украйна работят френски военни инструктори

Френски инструктори наред с други представители на военните и спецслужбите на европейски страни работят в Украйна, сочи информацията с която разполага Русия, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление пред радиата " Спутник ", " Говорит Москва " и " Комсомолская истина ", представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Сега Полша, балтийските страни, Чехия, България в последно време при настоящето управление, тези хора задават тона. А пък еврограндовете са принудени да им припяват. Вижте (френския президент Еманюел) Макрон с нервните му изказвания, че би трябвало да се изпратят френски бойци (в Украйна). След това някой там изяснява, че не са го разбрали вярно. А пък той самият споделя, че са го разбрали вярно ", уточни Лавров. " Разполагаме с информация, че освен френски наемници, само че и военни инструктори, може би под някакво прикритие наред с други представители на военните и спецслужбите на европейски страни работят там (в Украйна) ", означи съветският първи посланик.

В случай на нови договаряния за Украйна Русия няма да прави през интервала на договарянията никакви паузи в бойните дейности, съобщи Лавров.

" Казахме, че сме подготвени за договаряния, само че за разлика от тези в Истанбул няма да вършим през интервала на договарянията никакви паузи в бойните дейности. Процесът би трябвало да върви ", добави министърът.

Франция неколкократно е отричала да има френски военни на територията на Украйна.

Европейски водачи се срещнаха през февруари в Париж по покана на френския президент Еманюел Макрон, който прикани за повече поддръжка за Украйна. След срещата той съобщи, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий няма консенсус за сходно решение. Думите му породиха дискусия, защото от началото на съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 година Западът поддържа Киев с финансови средства и бойна техника, само че заобикаля да подхваща дейности, които биха го вкарали в директна борба с Москва.

Българското държавно управление изрично отхвърли някой да е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. " Президентът Зеленски въобще не е повдигал подобен въпрос. Дори да го беше повдигнал някой, аз ще кажа това, което постоянно съм казвал - български войски там няма да отидат ", съобщи през февруари тогавашният министър председател Николай Денков. Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна, е военнотехническа помощ, сподели още той. Думите на премиера бяха доказани и от тогавашния министър на защитата Тодор Тагарев. Той увери на чуване в Народното събрание, че българската позиция е ясна и безапелационна, а тя е, че България няма безусловно никакво желание да изпращаме български военнослужещи в Украйна.

Запитани за коментар по тематиката, чешкият министър-председател Петър Фиала и полският министър-председател Доналд Туск дадоха отговор в края на февруари, че държавните управления им не преглеждат опцията за изпращане на войски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР