Френската кухня е позната по целия свят и ако опитате

...
Френската кухня е позната по целия свят и ако опитате
Коментари Харесай

Най-използваните подправки във френската кухня

Френската кухня е позната по целия свят и в случай че опитате най-известните френски ястия най-малко един път, в никакъв случай няма да ги забравите. Пресните подправки са една от тайните на френската кухня и това е разбираемо.

В последна сметка точно те могат да преобразят всяко ядене до неразбираемост. Ето за какво във Франция постоянно можете да видите дребни градини на балконите - там с изключение на цветя се отглеждат и зелени подправки. В края на краищата те би трябвало да бъдат в кухнята на всяка стопанка.

Най-използваните обичайни подправки във френската кухня

И по този начин, кои са най-често срещаните ароматни подправки във френската кухня?

Босилек

Със сигурност босилека е на челно място измежду тях. Популярността му се дължи на обстоятелството, че се съчетава добре с домати, а французите постоянно ги употребяват в готвенето. Босилекът е съвършен за съвсем всичко - омлети, салати, супи, месни ястия и сосове, като се изключи картофите.

Кервел

 Подправки във френската кухня

Див керевизът (още червил или френски магданоз) е доста ароматно растение, което в действителност наподобява на магданоз. Французите го обожават и го употребяват единствено прясно, тъй като по време на сушене губи усета си. Добавят го към извара, ястия от яйца, месо и риба.

Естрагон

Французите споделят, че те първи са оценили естрагона като пикантна и освежаваща фалшификация и целият останал свят научава за нея от тях. Френският естрагон е приет за най-хубав за кулинарни цели - прибавя се към супи, месни и зеленчукови ястия, а също и към сосове. Ако употребявате естрагон, прибавете тази фалшификация в самия завършек на готвенето, защото в противоположен случай ароматът и може да изчезне.

Розмарин

Розмаринът е идната по ред обичана от французите фалшификация. Те го употребяват деликатно, в дребни количества. В края на краищата, в случай че прекалите с тази фалшификация, тогава вашите кулинарни шедьоври може да имат малко горчив усет. Но в случай че добавите много малко розмарин към ястието, тогава ще се хареса на доста хора.

Праз

Празът постоянно се употребява за подготвяне на известни френски супи. Има умерено изострен усет, заради което от време на време се прибавя към френски сосове. А чесънът е по-популярен в южната част на Франция - там той се смесва със зехтин и за ароматизиране на ястия от зеленчуци, месо и тестени произведения!

Мащерка

 Френски подправки

Французите интензивно употребяват мащерка, когато желаят да подготвят конфи (вид ядене с месо, приготвено посредством постепенно готвене на храна при ниска температура). Ястието се оказва сочно, леко солено и доста вкусно. Мащерката заради своите характерности (бавно разрастващ се аромат) е идеална за това ядене. Ако вършиме конфи, не забравяйте да добавите мащерка в самото начало на готвене. Освен това може да се употребява при приготвянето на бобови и месни ястия - ще бъде вкусно.

Майорана

Французите обичат да прибавят майорана към месни пастети, супи, бульони и сосове - сладката миризма и лютият усет на подправката вървят добре с тях.

Чубрица

В чист тип чубрицата се прибавя рядко във френските ястия. За предпочитане е да се употребява в композиция със сок от лук или магданоз. Чубрицата придава специфичен богат мирис на горещите супи. Достатъчно е единствено да поставите тази фалшификация в специфичен плик дружно с дафинов лист и да я потопите във вряща течност.

Провансалски подправки

 Провансалски подправки

Сигурно мнозина са чували за по този начин наречените провансалски подправки. Повечето хора харесват тази примес, тъй че тя се употребява интензивно за подготвяне на салати, супи, топли ястия и разнородни сосове. Какво е включено в провансалските подправки?

Няма точна рецепта (всеки има своя собствена), само че най-често в състава можете да видите босилек, мента, култивиран чай, розмарин, мащерка, риган и майорана.

Гарни букет

Има и по този начин наречения гарни букет - примес от магданоз, дафинови листа, мащерка, босилек, черен пипер, целина, розмарин и чубрица. Този " букет " се завързва с кулинарни конци или се слага в специфична торба, след което се потапя в гореща чорба за няколко минути. След това подправките се изваждат, оставят се да изсъхнат и по-късно се употребяват повече от един път за овкусяване на други супи.

Да не забравим за десертите!

Разбира се, френските готвачи на сладкиши прибавят първокласна ванилия, свежа лимонова кора, цейлонска канела, индийско орехче и малко джинджифил към своите кулинарни шедьоври.

Кралица Лавандула

 Лавандула във френската кухня Снимка: Tawnyowl /pixabay.com

Но лавандулата е същинската френска десертна фалшификация! Има тръпчива миризма и резистентен усет, овкусява се със захар и се прибавя малко към десертите. В допълнение, лавандулата се употребява за подготвяне на зеленчукови ястия, сосове, яхнии.

След като в резюме разгледахме пикантните френски подправки, можем да препоръчаме единствено едно - отидете в кухнята и експериментирайте, вдъхновението към този момент е обезпечено за вас!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР