Френската компания Total отложи срокът за вземане на окончателно инвестиционно

...
Френската компания Total отложи срокът за вземане на окончателно инвестиционно
Коментари Харесай

Френската Total отложи окончателното инвестиционно решение за находището Апшерон


Френската компания Total отсрочи срокът за взимане на дефинитивно капиталово решение за създаването на азербайджанското газово находище „ Апшерон “ в Каспийско море. Това оповестява азербайджански медии, базирайки се на ръководещия шеф на Tota.E&P Azarbaijan Дени Ламаршел.
По думите му, вземането на окончателното капиталово решение е отсрочено за първото тримесечие на 2018 година

„ Вече е несъгласие решение за начало на сондиране на първия бунар през януари идната година, а също и за нужните вложения. В същото време към момента сме на стадий планиране, след което следва възлагане на поръчка. Вземането на финално капиталово решение ще стане не по-рано от приемането на контракт, което се чака да стане през месец март идната година “, декларира Ламаршел.

Total планираше да вземе капиталово решение за „ Апшерон “ през 2017 година Азербайджанската компания SOCAR и френската Total подписаха рамково съглашение за главните търговски и договорни правила, въз основа на които е издигната и програмата за първия стадий от създаването на находището „ Апшерон “.

Първият стадий от създаването включва продупчване на един бунар на дълбочина от 450 метра. Добивът е до половин милиард куб метра газ годишно, който дружно с кондензата е за вътрешният пазар на страната.
Според оценката на геолозите от SOCAR, запасите в находището са от порядъка на 350 милиарда куб м газ и 45 млн. тона кондензат.
Оператор на плана „ Апшерон “ ще е взаимната компания JOCAR, в която присъединяване сред азербайджанската и френската компании е 50:50.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР