Френската фармацевтична група Sanofi очаква ваксината срещу Covid-19, по която

...
Френската фармацевтична група Sanofi очаква ваксината срещу Covid-19, по която
Коментари Харесай

Sanofi очаква да има Covid-ваксина до декември

Френската фармацевтична група Sanofi чака имунизацията против Covid-19, по която работи, да бъде готова до декември тази година. В момента тя е в стадий 3 на опити, предава . 

Президентът на Sanofi за Франция Оливие Богило изясни в изявление за станция France Inter, че тази ваксина употребява същата технология, която се ползва при грипната ваксин " Това е потвърдена от години технология ", която се основава на рекомбинантен протеин с адювант, който подтиква имунната система ", сподели той.

Въпреки упреците, отправени във Франция към аптечния колос, че идва доста по-късно от други компании, които са съумели да разработят имунизациите си доста месеци по-рано, Богило настоя, че тези на Sanofi ще бъдат доста потребни. Първо, тъй като даже във Франция част от жителите към момента не са имунизирани, тъй като ще би трябвало да се реализира висок % за реализиране на стадния имунитет и тъй като към момента има огромни потребности по целия свят, защото към този момент единствено 20% са получили най-малко доза. Освен това той беше уверен, че ще би трябвало да се приложи и трета бустер доза.

Френският държавен секретар по потреблението Агнес Паниер-Рунахер напомни този понеделник в следващото си изявление за France Info, че Европейският съюз договаря за закупуването на ваксини от Sanofi и че процесът " напредва добре ".

Паниер-Рунахер изясни, че резултатите от тестванията във фаза 2 са били отлични и подчерта, че продуктът, създаден от Sanofi, има някои добродетели, които могат да го създадат потребен, изключително в разрастващите се страни, защото се съхранява в ледник и е по-евтин от РНК-ваксините. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР