Френската автомобилостроителна група Renault изрaзи разочарование след неуспеха на проекта

...
Френската автомобилостроителна група Renault изрaзи разочарование след неуспеха на проекта
Коментари Харесай

Renault разочарована след неуспеха на проекта за сливане с Fiat

Френската автомобилостроителна група Renault изрaзи отчаяние след неуспеха на плана за обединение с Fiat Chrysler. Компанията акцентира в официално съобщение, че това съглашение за съюз е посочило привлекателността на Renault и на съюза му с Nissan, съобщи Франс прес.

Renault показва разочарованието си, че не можа да се задълбочи в анализирането на предлагането на Fiat Chrysler, се показва в официалното съобщение. Това предложение акцентира привлекателността на Renault и на съюза с японските компании Nissan и Mitsubishi, добавя френският автомобилостроител.

Оттеглянето на офертата на Fiat Chrysler за обединение с Renault демонстрира, че политическата интервенция в стопански договаряния може да аргументи вреди. Това съобщи италианският вицепремиер и водач на Движение " Пет звезди " Луиджи ди Майо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Когато политиката се намесва в стопанската система, тя не постоянно работи правилно, сподели Ди Майо пред италианско радио.

Неуспехът на сливането на Renault с Fiat Chrysler въобще не се дължи на политическа интервенция на Франция, а на волята на държавното управление да резервира съюза сред Renault и японския сътрудник Nissan, разгласи министерство на стопанската система и финансите на Франция.

Причината, заради която тази договорка не стана, е обвързвана със запазването на съюза сред Renault и Nissan, няма нищо общо с политическа интервенция, заяви министерството при телефонна конференция с публицисти след изявлението на Ди Майо.

Групата Fiat Chrysler отдръпна предлагането си за обединение с Renault тази нощ, откакто френското държавно управление изиска отсрочване на решението дали да има договорка.

Италианско-американският автомобилостроител изясни, че отдръпва офертата си, която показа на 26 май, защото сегашните политически условия във Франция не спомагат за положителния свършек на сходно доближаване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР