Френската асоциация "Антикор" подаде жалба срещу дясната ръка на президента

...
Френската асоциация "Антикор" подаде жалба срещу дясната ръка на президента
Коментари Харесай

Разследват дясната ръка на Макрон

Френската асоциация "Антикор " подаде тъжба против дясната ръка на президента Еманюел Макрон Алекси Колер за нелегално присъединяване в благосъстоятелност, търговия с въздействие и пасивна корупция, заяви Дарик.

Той удостовери информацията, която към този момент бе публикувана от радио Ер Те Ел и в. "Монд ". Базирайки се на публикации на уеб страницата "Медиапар ", "Антикор " изобличава съществуването на тесни фамилни и професионални връзки сред Колер - общоприет секретар на френското президентство - и италианско-швейцарската компания за морски превоз Ем Ес Си (MSC), значим клиент на френската корабостроителница Ес Те Икс (STX) в Сен Назер.

През някои години Ем Ес Си е била единственият клиент на корабостроителницата и е играла основна роля в полемиките за бъдещето й, водени с френската страна, отбелязва Франс прес.

Според радио Ер Те Ел компанията е получила от френската страна голям брой контракти и взе участие в активността на корабостроителницата в Сен Назер, показва ТАСС.

В жалбата си "Антикор " укорява 44-годишния Колер, че е приел да съставлява страната в управителния съвет на Ес Те Икс Франс (STX France) от 2010 до 2012 година, при все това е бил налице очевиден спор на ползи, защото Ем Ес Си е учредена и се ръководи от братовчеди на майка му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР