Френска пивоварна започна да използва водорасли с естествен пигмент, за

...
Френска пивоварна започна да използва водорасли с естествен пигмент, за
Коментари Харесай

Френска пивоварна пусна на пазара синя бира с водорасли

Френска пивоварна стартира да употребява водорасли с натурален пигмент, с цел да направи бирата си синя.

Бирата с марката Line е резултат от съдействието сред компания, която желае да разпространява водораслите като хранителна добавка, и близката крафт пивоварна, която търси метод да направи своите питиета по-атрактивни, оповестява Ройтерс.

"Бирата се продава добре и провокира голям интерес и любознание ", споделя Себастиен Фербеке от компанията производител Hoppy Urban Brew.

Синият нюанс се дължи на спирулината - водорасло, което се отглежда в басейни от компанията Etika Spirulina в Северна Франция. Едноклетъчните организми съдържат фикоцианин, на който се дължи и синята разцветка. Той се прибавя към бирата в процеса на нейното варене.

Бирата Line има усет на хмел с леки плодови нотки, като единствената диря от добавените водорасли е отличителният цвят. Те не трансформират вкусовите ѝ качества по никакъв метод.

Ксавие Деланои, чиято плантация доставя спирулината, споделя, че пивоварната е намерила точните съставки и пропорции, които се харесват на клиентите.

По думите му, сред октомври и декември предходната година са продадени 1500 бутилки синя бира, а пивоварната в този момент се готви да усили производството, с цел да отговори на възходящото търсене.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР