Фрегата „Смели“ с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев напусна

...
Фрегата „Смели“ с командир капитан ІІ ранг Трифон Митишев напусна
Коментари Харесай

Фрегата „Смели“ замина на задгранично плаване

Фрегата „ Смели “ с пълководец капитан ІІ сан Трифон Митишев напусна Пункт за базиране Варна за дълготрайно задгранично корабоплаване. Старши народен пълководец на плаването е капитан I сан Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби. Днес, 26 октомври, фрегатата се насочи към Военноморска база Аксаз, Република Турция.

Там от 30 октомври до 22 ноември 2020 година корабът ще влезе в състава на Втората непрекъсната група кораби на НАТО (SNMG 2). В нея с изключение на нашата фрегата са два кораба на Военноморските сили на Испания, един транспортен съд на Военноморски сили на Румъния и един транспортен съд на Военноморски сили на Турция.

Веднага след съставяне на групата, на 30 октомври, стартира присъединяване и в противоподводното обучение на Военноморските сили на Република Турция с интернационално присъединяване „ MAVI BALINA “. То ще продължи до 10 ноември 2020 година Учението ще се организира в източната част на Средиземно море, териториалното море на Република Турция и Военноморска база Аксаз. В него ще вземат участие Военноморски сили на страни от НАТО и Военноморски сили на страни-партнъори.



Снимка: Министерство на защитата

След довеждане докрай на учението Втората непрекъсната група кораби на НАТО и фрегата „ Смели “ ще посетят пристанище Суда, Република Гърция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР