Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати

...
Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати
Коментари Харесай

Русия обяви, че е ударила военна инфраструктура на Украйна с крилати ракети от Черно море

Фрегата от съветския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна, заяви рано тази заран съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети " Калибър " в най-кратки периоди по военната инфраструктура на съперника ", заяви министерството в " Телеграм ". То добави, че " набелязаните цели " са били изумени. Ройтерс не можа да ревизира по самостоятелен метод това изказване. 

Ройтерс не можа да откри директно по кое време е осъществено нападението. Видеозапис от офанзивата, оповестен от министерството в " Телеграм ", демонстрира транспортен съд, който изстрелва ракети, както наподобява, на зазоряване, само че на други фрагменти от същото видео се вижда дневна светлина.

Военноморските сили на Украйна оповестиха, че нощес съветските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо съоръжение до осем ракети " Калибър ". " Нивото на ракетна опасност е високо ", обявиха военноморските сили на Украйна в " Телеграм ".

 

По-късно украинските Военновъздушни сили оповестиха, че тази нощ Русия е атакувала Украйна с 21 дрона и три крилати ракети, само че всички дронове и две от ракетите са били унищожени, преди да доближат задачите си, съобщи Ройтерс.

Според известието създадените в Иран дронове " Шахед " са били ориентирани към западната Хмелницка област. Украинските Военновъздушни сили не прецизират коя е била целта на офанзивата, само че в региона има огромна военновъздушна база, отбелязва Ройтерс, като отбелязва, че не може да удостовери информацията посредством самостоятелен източник.

Ракетите са свалени над Николаевска област, а дроновете са прехванати над седем други региона на територията на цялата страна. Няма данни за вреди от падналите парчета. Украинският флот уточни, че трите съветски ракети са били изстреляни от Херсонска област, която има изход на Черно море, a част от нея е под съветски надзор.

Черно море се трансформира в основен спектакъл на бойните дейности в продължаващата към този момент 21 месеца война. Засилените въздушни и морски офанзиви на Украйна против съветски военни обекти там повредиха плавателни съдове и фабрики за ремонт на кораби в пристанището на Севастопол, наред с други цели.

 

Москва употребява Черноморския флот, с цел да нанася удари на далечни дистанции по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите - които се свързват със Средиземно море - са и значим плацдарм за потребление на мощ в Близкия изток, Европа и Запада, отбелязва Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че способността на Киев да нанася удари по военни кораби и да лимитира съветското наблюдаване в Черно море са подкопали военните старания на Русия и са помогнали на Украйна да си обезпечи морски път за експорт на зърно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР