Фрайбург постигна много ценна домакинска победа с 2:1 над Херта

...
Фрайбург постигна много ценна домакинска победа с 2:1 над Херта
Коментари Харесай

Фрайбург победи Херта в директен сблъсък за Лига Европа

Фрайбург реализира доста скъпа домакинска победа с 2:1 над Херта (Берлин) в мач от 32-ия кръг на немската Бундеслига. Това беше директен конфликт сред два от кандидатите за място в Лига Европа.

Винченцо Грифо откри резултата в 61-ата минута, само че Ведад Ибишевич изравни в 66-ата минута от дузпа. Нилс Петерсен донесе триумфа на домакините в 71-ата минута, възползвайки се от груба неточност на противника.

През първото полувреме голове не паднаха, само че втората част беше много вълнуваща за феновете по малкия екран. В 52-ата минута Херта означи гол посредством Доди Лукебакио, само че той бе анулиран поради нарушаване в офанзива.
 Байерн е първенец на Германия за 30-и път след победа против Вердер!
Байерн е първенец на Германия за 30-и път след победа против Вердер!

Роберт Левандовски вкара решаващия гол

След това Винченцо Грифо откри резултата за домакините в 61-ата минута с хубав гол от фаул. Само пет минути по-късно берлинчани получиха дузпа за нарушаване на Роберт Кох и Ведад Ибишевич възвърне равенството от бялата точка.

Босненецът можеше да изведе отбора си напред в 70-ата минута, само че направи страховит пропуск.

Веднага по-късно Фрайбург стигна до победния гол. Нилс Петерсен се възползва от груба неточност в защитата на гостите, лиши топката и невъзмутимо осъществя за 2:1.

Така Фрайбург към този момент има 45 точки и излезе на седмо място в класирането. Херта позволи трета поредна загуба и към този момент е на 11-ата позиция с 38 точки и остана без шансове за Европа. Берлинчани също по този начин към този момент и на доктрина не могат да изпаднат.
 Унион оцеля и прати Падерборн във Втора Бундеслига
Унион оцеля и прати Падерборн във Втора Бундеслига

Малкият берлински тим завоюва с 1:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР