Фрайбург постигна драматична победа с 3:2 в домакинството си на

...
Фрайбург постигна драматична победа с 3:2 в домакинството си на
Коментари Харесай

Драматичен мач с много голове и неочаквано завръщане на Волфсбург остави Фрайбург в зона ШЛ

Фрайбург реализира трагична победа с 3:2 в семейството си на Волфсбург в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за домакините бяха дело на Винченцо Грифо (7’, 44’) и Нико Шлотенберг (87’), а за “вълците ” точни бяха Макс Крузе (52’) и Максимилиан Арнолд (84’).

Играчите на Кристиан Щрайх поведоха още в 7-ата минута, когато съвършено изпълнен фал от страна на Винченцо Грифо не остави шансове за Павао Перван. Домакините удвоиха своята преднина няколко минути преди края на първото полувреме, когато превъзходна многоходова композиция на левия фланг докара до чудесно центриране в наказателното поле, а там Винченцо Грифо прати топката в мрежата за повторно.

Волфсбург се върна интригата в мача в 52-ата минута, когато чудесно подаване изведе Макс Крузе зад защитата и той понижи изоставането на своя отбор на 2:1. Волфсбург съумя да изравни резултата пет минути преди края на второто полувреме, когато поредност от неточности в защитата на домакините и некадърност да изчистят качествено топката в последна сметка доведо до доста слаб опит на Нико Шлотеберг да прати кълбото по-далеч, само че то се оказа в краката на Максимилиан Арнолд и той с доста мощен изстрел я прати в мрежата за 2:2.

Само две минути по-късно обаче домакините точно посредством Шлотенберг излязоха още веднъж напред. До там се стигна, откакто играчите на Флориан Коохфелт “върнаха жеста ” и също не се оправиха добре в защита, а топката бе подадена към бранителя, който с доста първокласен удар още веднъж изведе своя отбор напред - 3:2.

С тази победа Фрайбург продължава да заема четвъртото място в класирането и с по-добра голова разлика от Хофенхайм към момента се движи към място в Шампионската лига в края на сезона. Волфсбург може да съжалява за пропуснатата опция да измъкне най-малко точка в този мач, само че въпреки всичко с 31 точки са на 12-о място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР