Франция записа първата си победа на световното първенство по футбол

...
Франция записа първата си победа на световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Франция победи Бразилия с 2:1 в мач от груповата фаза на световното първенство по футбол за жени

Франция записа първата си победа на международното състезание по футбол за дами. Момичетата на Ерве Ренар победиха с 2:1 отбора на Бразилия в дуел от група F в Бризбън, който Българска национална телевизия 2 излъчи директно.

Това е пети следващ триумф за “сините ” против този противник, от който нямат загуба в последните 11 срещи посред им.

Съставът на Ренар справедливо завоюва дуела, откакто насочи съвсем два пъти повече удари по посока на противниковата врата. Той поведе в 17-ата минута, когато Сакина Каршауи центрира към Кадидиату Диани, а тя с глава насочи топката към Южени Льо Сомер, която пък също с глава я прати в мрежата.

“Селесао ” съумя да възвърне равенството в 58-ата минута. Тогава Керолин опита удар, при който топката се спря в Дебиня, само че точно нападателката съумя да се разпише със своя шут. Французойките въпреки всичко стигнаха до победно попадение, откакто в 83-тата минута Уенди Ренар беше точна с глава при центриране от корнер.
Така Франция поведе в групата с актив от 4 точки след триумфа през днешния ден и равенството с Ямайка, а Бразилия е на второ място с 3. По-късно през днешния ден е мачът сред третия Ямайка и четвъртия Панама.









Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР