Франция, Великобритания и Германия са поискали да бъде свикан Съветът

...
Франция, Великобритания и Германия са поискали да бъде свикан Съветът
Коментари Харесай

Франция, Великобритания и Германия искат свикване на Съвет за сигурност на ООН заради Сирия

Франция, Англия и Германия са поискали да бъде призован Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да разиска турската атака в Северна Сирия, заяви френският държавен секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален, представена от Ройтерс.

Пред парламентарната комисия по външни работи на френския парламент Дьо Моншален сподели още, че трите страни приготвят взаимна декларация, в която ще осъдят изрично турското нахлуване в Сирия. Тя добави обаче, че обща декларация на Европейски Съюз към този момент не е призната, тъй като някои страни още не са се включили към нея.

Турски военни дружно със Сирийската национална войска започнаха военната интервенция "Извор на мира " в Северна Сирия, ориентирана против терористите от ПКК/СЗН и ДАЕШ, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии.

Целта на Турция е да отстрани терористичния кулоар по южната си граница, да донесе мир и непоклатимост в района, сподели президентът.

Ердоган посочи, че офанзивата е ориентирана против джихадистката формация ДАЕШ ( "Ислямска страна "), както и против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които съгласно Турция са свързани с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР