Франция, Великобритания, Германия и ЕС изпратиха на САЩ съвместно официално

...
Франция, Великобритания, Германия и ЕС изпратиха на САЩ съвместно официално
Коментари Харесай

Европейските сили поискаха освобождаване от американските санкции срещу Иран

Франция, Англия, Германия и Европейски Съюз изпратиха на Съединени американски щати взаимно публично искане за освобождението на техните компании от наказателните ограничения, произлизащи от новите американски наказания против Иран . Това предава AFP, представена от " Фокус ".

„ Като съдружници чакаме Съединени американски щати да не подхващат дейности, с цел да навредят на европейските ползи в региона на сигурността ", се споделя писмото до министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин и държавния секретар Майк Помпей.

В началото на май американският президент Доналд Тръмп разгласи, че изтегля страната си от иранското съглашение, договаряно в продължение на години. Мотивът му бе, че Иран създава нуклеарна стратегия, въпреки да не приложи доказателства за това. Тръмп разгласи още, че Съединени американски щати ще наложат тежки наказания на Ислямската република, в това число и на фирмите, които работят в и с нея.

Европейски Съюз разкритикува решението на Тръмп и прикани за придържане към иранската договорка. От Брюксел също по този начин се заканиха, че ще защитят европейския бизнес от глобите на Щатите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР