Франция въвежда глоба от 90 евро за извършители на сексуален

...
Франция въвежда глоба от 90 евро за извършители на сексуален
Коментари Харесай

€90 глоба за сексуален тормоз на улицата

Франция вкарва санкция от 90 евро за причинители на полов и сексистки тормоз на публични места, без значение дали става дума за неприлични жестове, подсвирквания или непристойни забележки, заяви държавният представител Бенжамен Гриво.

„ Напомням, че в Ил дьо Франс (района, в който се намира Париж) 90 % от дамите, които употребяват публичния превоз, са ставали жертва на физически, вербален или различен тип тормоз, а на това би трябвало да се постави край ", акцентира Гриво по малкия екран, съобщи Българска национална телевизия.

След гръмкия скандал с холивудския продуцент Харви Уайнстийн се заприказва намерено за казуса със половия тормоз. В този подтекст във френския парламент неотдавна беше показан отчет, в който се предлага въвеждане на санкция от 90 до 750 евро за „ изявления, държание или напън от полово или сексистко естество “ на публично място.

Според отчета нарушаването ще би трябвало да се открива на момента от специфична полиция, която следи за реда в съответен регион. Правителственият представител Гриво сподели, че е наясно какъв брой мъчно е да се установи нарушаване сега на осъществяването му, само че посочи, че „ това е по-добре от нищо “.

Във връзка с неуспеха на сходни санкции в други европейски страни като Белгия и Португалия, Гриво сподели, че френските управляващи могат да извлекат изгода от опита на другите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР