Франция в сряда отчете спад в смъртните случаи от коронавируса

...
Франция в сряда отчете спад в смъртните случаи от коронавируса
Коментари Харесай

Франция отчете спад в броя на смъртните случаи

Франция в сряда регистрира спад в смъртните случаи от ковид през последните 24 часа спрямо предишни дни, само че общият им брой мина 27 000 души, заяви Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
С новите смъртни случаи, общият брой на умрелите в лечебните заведения и домовете за възрастни хора от пандемията във Франция доближи до 27 074, оповестиха от здравното министерство.
В изказването на ведомството се споделя, че през последните 24 часа 98 души са умряли в болница през последните 24 часа, спрямо 348 предходния ден.
Последните позитивни трендове продължиха, като 114 по-малко пациенти са в отделенията за интензивно лекуване, или общо 2428. Тази цифра надвиши 7000 в пика на рецесията.
Все още има 21 071 пациенти с ковид в болница, спад с 524 по отношение на ден по-рано.
Последните данни пристигнаха, когато Франция в сряда се наслаждения на третия ден от частичното облекчение на блокадата, наложена на 17 март за битка с вируса.
В среща с районните водачи президентът Еманюел Макрон акцентира, че Франция е изправена пред сложен балансиращ акт, като се стреми да стартира икономическа активност, като в същото време предотврати напредък в новите случаи на вируса.
" Това отчасти обновяване на стопанската система, до момента в който към момента се опитваме да поддържаме епидемията под надзор, е невиждано ", сподели той.
" Това е груповото предизвикателство, пред което сме изправени. "
Като добави, че ограниченията могат да бъдат затегнати още веднъж, в случай че е належащо, президентът Макрон добави: „ Рано е да се афишира победа “.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР