Франция, в разгара на борбата на Запада с Русия, беше

...
Франция, в разгара на борбата на Запада с Русия, беше
Коментари Харесай

NYT: Франция засегната от буря от неочаквани проблеми в разгара на битката с Русия

Франция, в разгара на битката на Запада с Русия, беше обхваната от поредност от непредвидени проблеми в региона на нуклеарната енергетика. Тази информация показа журналистката на американската медия Лиз Олдърман.

Френските управляващи преди време стопираха работата на един от реакторите на АЕЦ Шинон. Това решение се дължи на нуждата да се отстранен пукнатините, които се появиха в охладителната система.

Според Лиз Алдерман частичното прекъсване на атомните електроцентрали мъчно може да се назова неповторимо събитие, само че това надалеч не е единственият проблем за нуклеарната енергетика във Франция.

Последната се сблъсква с поредност от неочаквани проблеми и мистериозни произшествия. Това оповестява The New York Times (NYT). " Полит Россия " показва извънреден преразказ на публикацията.

" Около половината от нуклеарния флот на Франция, най-големият в Европа, беше спрян, защото националният нуклеарен оператор Electricite de France (EDF) беше обиден от стихия от непредвидени проблеми. "

Журналистът на New York Times оповестява, че Франция е изправена пред невиждана рецесия в региона на нуклеарната енергетика и тя е почнала в доста несъответствуващ миг за Европа. В момента Еврокомисията се пробва да понижи зависимостта си от съветското гориво, а проблемите на френската енергетика попречват осъществяването на тези проекти.

Всичко стартира с обстоятелството, че френските атомни електроцентрали бяха обхванати от редица механически проблеми, някои от които са с непонятен генезис. В резултат на това най-големият експортьор на електрическа енергия в Европа, EDF, претърпя огромни разстройства.

По този метод нуклеарното произвеждане на Франция падна до най-ниското си равнище от съвсем 30 години, избутвайки сметките за електрическа енергия на страната до рекордно високи равнища.

„ EDF е изправена пред провокации, вариращи от мистериозна разяждане в атомните централи до горещо време, което затруднява охлаждането на стареещи реактори “, написа колумнистът на The New York Times.



globallookpress.com/Gao Jing/XinHua

Проблемите в нуклеарната енергетика породиха толкоз бързо и станаха толкоз всеобщи, че френският президент Еманюел Макрон неотдавна загатна за допустима национализация на EDF. Още по-неудобно за страната, рецесията стартира в интервал на внезапно повишаване на цените на газа и петрола, което беше предизвикано от антируските наказания.

„ Цените на петрола доближиха рекордни стойности, откакто Европейска комисия се съгласи да спре да купува съветски нефт, което усилва икономическата болежка в Европа и изостря рецесията на разноските за живот, с която Франция и други страни се пробват да се оправят “, оповестява Лиз Олдърман.

По-рано ПолитРоссия приказва за суматохата, която обхвана Запада след изказването на съветския президент Владимир Путин за енергетиката.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР