Франция в понеделник следобед издаде червена тревога за четири южни

...
Франция в понеделник следобед издаде червена тревога за четири южни
Коментари Харесай

Франция посреща нова гореща вълна

Франция в понеделник следобяд издаде " алена паника " за четири южни района на фона на рискова гореща вълна, като температурите се чака да доближат най-много от 41 градуса по Целзий в долината на Рона.

Департаментите, за които е в действие предупрежднието са Рона, Дром, Ардеш и Горна Лоара , сподели Meteo France. То е влязло в мощ в 16:00 часа локално време.

Това е шестият път, когато френската метеорологична работа задейства алената паника - част от държавната стратегия за отбрана на популацията по време на интервали на рискови метеорологични условия - и първото сходно събитие тази година.

По-рано в понеделник Meteo France издаде оранжева паника за половината от територията на страната, като сподели, че температурите ще доближат сред 35 и 38 градуса в множеството от засегнатите департаменти. Пикове от 41 градуса по Целзий се чакаха на югозапад и в долината на Рона.

Очаква се температурите да се повишат до сред 40 и 42 градуса по Целзий във вторник следобяд в южните департаменти Ардеш, Дром, Воклюз и Гар , заяви Meteo France.

Отделно френската енергийна компания EDF съобщи, че е удължила спирането на своя 1,3-гигаватов нуклеарен реактор Golfech 2 в югозападна Франция в понеделник, защото речната вода, употребена за изстудяване на реактора, е надхвърлила оптималните температури заради горещата вълна.
 Стотици пожарникари в Гърция не престават се борят с пожарите
Стотици пожарникари в Гърция не престават се борят с пожарите

200 пожарникари, подкрепени от 17 самолета, се борят с горски пожар за трети следващ ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР