Франция следи дали ЕС ще може да компенсира европейски компании,

...
Франция следи дали ЕС ще може да компенсира европейски компании,
Коментари Харесай

Франция: ЕС би могъл да компенсира компании, засегнати от санкциите на САЩ срещу Иран

Франция следи дали Европейски Съюз ще може да компенсира европейски компании, които биха могли да бъдат наранени от американски наказания поради бизнеса си с Иран. Това съобщи през днешния ден френският финансов министър Брюно Льо Мер, представен от Ройтерс.

Льо Мер се базира на европейски разпореждания от 1996 година, които съгласно думите му могат да разрешат на Европейски Съюз да се намеси по този метод в отбрана на европейските компании против възможни наказания на Съединени американски щати. Франция желае Европейски Съюз да втвърди позицията си по този въпрос, добави той, предава Българска телеграфна агенция.

През 1996 година, когато Съединени американски щати се пробваха да санкционират задгранични компании, търгуващи с Куба, Европейски Съюз принуди Вашингтон да отстъпи, заплашвайки с ответни наказания.

Европейските компании, които вършат бизнес с Иран, са застрашени от наказания от Съединени американски щати, откакто американският президент Доналд Тръмп изтегли страната от съглашението за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година.

" Ще позволим ли на Съединени американски щати да бъдат икономическия служител на реда на света? Отговорът е " не " ", сподели Льо Мер пред френски медии през днешния ден.

Той уточни също по този начин, че е значимо Италия да се придържа към уговорките, поети пред Европейски Съюз по бюджетни въпроси, поради проектите на новото съдружно държавно управление в Рим да усили разноските.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР