Франция ще забрани пушенето на плажове и обществени паркове, заяви

...
Франция ще забрани пушенето на плажове и обществени паркове, заяви
Коментари Харесай

Франция забранява пушенето на плажове, в обществени паркове и гори

Франция ще забрани пушенето на плажове и публични паркове, съобщи министърът на опазването на здравето на страната във вторник, представяйки поредност от ограничения, до момента в който държавното управление се стреми да предотврати 75 000 смъртни случая, свързани с тютюнопушенето, годишно.

Мерките - част от държавен проект за битка с тютюнопушенето - имат за цел да основат " потомство без тютюн до 2032 година ", показва CNN.

Говорейки на конференция във вторник, френският здравен министър Орелиен Русо сподели, че пушенето на плажове, в публични паркове, гори и някои други публични места, в това число наоколо до учебни заведения, скоро ще бъде неразрешено във Франция.

Министърът не уточни прецизен график, само че в диалог с BFMTV, обвързвана със CNN, той загатна, че хората може да бъдат санкционирани още през идната година.

Русо също по този начин разгласи последователно нарастване на цените на цигарите, като сподели, че една кутия ще коства 12 евро през 2025 година и 13 евро до 2027 година

Франция към този момент съобщи през септември, че ще забрани електронните цигари за еднократна приложимост.

„ Това, което желаеме с този проект, е да спрем да омаловажаваме пушенето “, сподели Русо пред BFMTV.

„ Забавният, развлекателен аспект на тютюнопушенето би трябвало да изчезне “, продължи той, добавяйки, че „ 200 предотвратими смъртни случая, свързани с тютюнопушенето на де е число, с което не би трябвало да привикваме. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР