Франция се готви днес за пореден протест на движението на

...
Франция се готви днес за пореден протест на движението на
Коментари Харесай

Франция се готви за 18-и протест на "жълтите жилетки"

Франция се готви през днешния ден за следващ митинг на придвижването на " жълтите жилетки ", зародило се преди четири месеца, само че отслабващо в последните няколко съботи, заяви Българска телеграфна агенция. От началото на митингите починаха 11 души, главно в произшествия при пътни блокади на протестиращите. През четирите месеца на митинги бяха ранени 1500 членове на силите на реда и 2200 протестиращи.

Осемнайсетата събота на митинги съответствува с края на първия стадий от огромния народен спор, подет преди два месеца от френския президент Еманюел Макрон в опит да успокои гнева на сънародниците си. През двата месеца от първия стадий от този спор, Макрон обиколи Франция и събра доста оферти на жителите за промени. Сега ръководещите ще би трябвало да ги обсъдят и да вземат решения по тях.

Правителството дефинира националния спор като триумф и като невъобразим епизод в историята на френската народна власт. Дебатът протече в над 10 000 обитаеми места, а уеб сайтът му записва 1,4 милиона оферти. През двата месеца на дебата бяха разисквани тематики като обучение, опазване на здравето, просвета, т.е. дебатът се разпростря оттатък в началото препоръчаните тематики като данъчна политика, покупателна дарба, пенсии и екологичен преход. Част от френската политическа класа и доста представители на " жълтите жилетки " подлагат на критика обаче дебата и го назовават " маскарад ", отбелязва организацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР