Франция победи Нидерландия с 2:1 в мач от 7-ия кръг

...
Франция победи Нидерландия с 2:1 в мач от 7-ия кръг
Коментари Харесай

Франция се класира за Евро 2024 след успех над Нидерландия

Франция победи Нидерландия с 2:1 в мач от 7-ия кръг на европейските квалификации за Евро 2024. " Петлите " съумяха да подпечатат билета си за предстояото европейско състезание в Германия.

Килиан Мпабе откри резултата на стадион " Йохан Кройф Арена " в Амстердам. Нападателят засече от воле центриране в наказателното поле на Джонатан Клаус.

След почивката голмайсторът на международния вицешампион удвои задатъка на отбора си. Футболистът на Пари Сен Жермен насочи фалцов удар отвън наказателното поле, който попадна в горния отдалечен ъгъл.

" Лалетата " демонстрираха желанията си да се върнат в дуела още с ответната офанзива. Дониел Мален изпрати топката в мрежата, само че попадението му бе анулирано заради засада.

В 84-ата минута Куилиндши Хартман означи почетно попадение за домакините. В дебюта си с националната фланелка бранителят стреля от дребен ъгъл и оформи крайния резултат.

До края на срещата Килиан Мбапе пропусна да оформи хеттрик, откакто негов удар срещна напречната греда.

Франция оглавява класирането в група " В " с цялостен актив от 18 точки. Нидерландия се смъкна до 3-ото място в подреждането с 9 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР